BLUSDEKEN VOOR OP DE BOOT

 

 

Een blusdeken voor op de boot kopen kan bijna overal. Maar wat is nu een goede erkende blusdeken voor op de boot? Aan boord van een boot is de gehele inventaris onderhevig aan weersinvloeden zoals vocht, zout water, enz. Van groot belang is het formaat van een blusdeken en of de blusdeken aan norm 1869:1997 voldoet. Naast een blusdeken in de keuken raden wij u aan om tevens de vet brandblusser spray in spraybus (brandklasse F) in of nabij de keuken op een strategisch makkelijk bereikbare plaats in de kajuit te hangen. 

Een brandblusdeken is bedoeld voor het doven van een frituurbrand, vetbrand, vlam in de pan of brandende prullenbak. Ook is een blusdeken prima geschikt voor het doven van brandende kleding. Omdat het direct de hitte wegneemt. Het gebruik van een blusdeken is eenvoudig en zo worden ernstige brandwonden voorkomen. De blusdeken hangt u op aan de achterwand of aan de binnenzijde van een (keuken)kast. Bij brand trekt u de slimme brandblusdeken uit de houder en bedekt de brand. Als de blusdeken over de brandende frituurpan is gelegd laat de blusdeken minstens 30 min. liggen. Dit ter voorkoming dat er nieuwe zuurstof bij de oververhitte vloeistof kan komen. Wanneer de temperatuur van vet of olie in de pan zich nog bij de zelfontbranding temperatuur bevindt dan bestaat de kans dat de brand opnieuw uit zichzelf herontsteekt. Voor uw persoonlijke veiligheid aan boord is het dus uiterst belangrijk om niet te snel te gaan kijken of de brand onder de blusdeken al uit is.

De blusdeken op de afbeeldingen voldoet aan de regelgeving conform NEN 1869:1997. De blusdeken afmeting is 1.10 x 1.30 meter. Vanwege het doordachte ontwerp heeft u wanneer u de blusdeken uit de wandhouder trekt direct op de juiste wijze vast. Robuuste blusdeken in moderne behuizing geschikt voor de het doven van een vlam in de pan aan boord van uw boot. De prijzen van blusdekens verschillen per (online) winkel. Wij hebben bewust voor deze toch nog voordelige veilige keuken blusdeken gemaakt omdat de samenstelling en de afmeting en het ontwerp van het doek u de meest optimale persoonlijke brandveiligheid aan boord van vaartuigen biedt.

 

Heeft u vragen over blusdeken en brandblussers, neemt u dan gerust contact op.

 

 

 

 

 

 

28 stemmen