CE markering op brandblussers voor pleziervaartuigen. Volgens de eisen en richtlijnen van de PED ( Pressurized Equipment Directive ) moet het drukhoudende gedeelte van draagbare brandblussers voldoen aan de Europese regelgeving. Conform de eisen van de PED moet zowel het ontwerp als productie van brandblussers voor aan boord aan strenge eisen voldoen. Als aan de regels is voldaan mag de CE markering op de brandblusser worden aangebracht. Een onafhankelijk certificering instituut houdt streng toezicht op het ontwerp en productie van brandblussers. Dit certificering instituut wordt notified body genoemd wat aangewezen instantie inhoudt.  


Achter de CE markering op een brandblusser voor vaartuigen staat een nummer waaraan de notified body voor de betreffende brandblusser kan worden achterhaald. Zo staat CE0343 voor de in Nederland aangewezen notified body. CE op brandblussers geldt voor het complete drukhoudende gedeelte van brandblussers bestaande uit de romp of cilinder en het blusventiel of afsluitkop. De innovatieve en door de Overheid, brandweer, Kiwa NCP en verzekeringsmaatschappijen goedgekeurde brandblusser sprays voldoen ruim aan de vereiste ontwerpcriteria, dragen de CE markering en zijn voorzien van het Nederlands Rijkstypekeur. Het brandblusser typekeurnummer wordt in het ellips op de brandblusser weergegeven. 


Informatie keurmerk brandblussers? Neem gerust contact op.

 

  Brandblusser boot kopen? Goedkope boot brandblussers motorboot, zeilboot, woonboot en beroepsvaartuigen online bestellen.