Om brandblussers voor boten met elkaar te vergelijken zijn er speciale blustesten ontwikkeld. De weersomstandigheden waaronder deze blustesten worden uitgevoerd worden vooraf nauwkeurig bepaald. Het resultaat vanuit een draagbare brandblusser test hangt af van de gebruikte blusstof, het type boot brandblusser en de ervaring van degene die de blustest uitvoert. De blustesten volgens NEN-EN3-7 geven de behaalde blusrating aan. De blusrating geeft vervolgens specifiek met een getal aan welke maximale boot brand grootte met de betreffende brandblusser kan worden geblust.


De brandblusser spray voor vaartuigen is geschikt voor gebruik in de brandklasse A (hout, papier, textiel) en B (vloeistoffen zoals benzine). Het resultaat van de brandklasse A blustest wordt op iedere brandblusser weergegeven met de letter A. Voor de letter A staat een getal waarbij het getal staat voor de lengte van de houtstapel welke tijdens de blusproef als maatstaf diende. Bijvoorbeeld: een blusproef met de spray brandblusser met 5A blusrating is geschikt voor het blussen van een vaste stof brand over een lengte van 0.50 meter. De brandblusser spray is behalve voor brandklasse A ook bedoeld voor het blussen van een brandklasse B bootbrand. De brandblusser spray kan een 21 liter grote vloeistofbrand bestrijden. Dit lijkt niet veel echter kunt u met de brandblusser spray in spuitbus stootsgewijs blussen. Zo kunt u effectief een beginnende bootbrand bestrijden totdat de brandweer arriveert. Uit een serie van tenminste drie blustesten moeten tenminste twee blusproeven met de betreffende boot brandblusser met succes voltooid zijn. De meest verkochte brandblussers in vaartuigen zijn poederblussers echter biedt de onderhoudsvrije brandblusser spray veel meer voordeel.  Wij adviseren u om in pleziervaartuigen om vooral geen poederblussers toe te passen. Blussen met poeder brengt enorme nevenschade met zich en dan met name in kabelwegen, dashboards motoren, enz. De lichtgewicht brandblusser spray is ook geschikt voor het blussen van elektriciteitsbranden tot 1000V. Sprayblusser in webwinkel kopen.


Welk aantal en welke soort brandblussers u op een motorboot of zeiljacht nodig heeft is afhankelijk van de totale oppervlakte, de ruimtelijke indeling en waar zich de risico's op brand op het schip bevinden. Ook is het belangrijk welke brandpreventie maatregelen uw verzekeraar minimaal voorschrijft. Zo is er voor het blussen van een brand in de keuken een brandklasse-F vet en olie brandblusser te koop. Dit is een erkende sprayblusser die geschikt is voor het blussen van brandklasse A en F beginbranden aan boord. Ook aan boord in brand staande elektrische apparatuur (tot 1000 volt) kunt u met deze keuken brandblusser veilig blussen. Optioneel kunt u de sprayblusser wandhouder kopen waarmee u de keukenblusser eenvoudig verticaal of horizontaal naar wens kunt ophangen. 


Brandblusser-voor-aan-boord-kopen? Neem gerust contact op.

 

 
 Brandblusser boot kopen? Goedkope boot brandblussers motorboot, zeilboot, woonboot en beroepsvaartuigen online bestellen.